|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Protupožarni alarmi.


Detektori dima se danas ugrađuju manje više u sve novije građevine kao standardom propisana sigurnosna oprema.

Takav uređaj ce otkriti dim i isparavanja prije nego što se razvije opasan požar.

Ugradnjom detektora dima na vrijeme ćete biti obavješteni o opasnoj situaciji i moći ćete reagirati prije nego se vatra jako proširi.U slučaju požara vrlo je važno djelovati brzo. Brzom reakcijom moći ćete spriječiti njegovo širenje i na vrijeme evakuirati stanare iz zgrade zahvaćene požarom.

Najčešće rješenje koje se nudi na tržištu a i najjednostavniji za postavljanje su baterijski detektori dima. Ovakvi uređaji obično imaju na sebi ugrađen gumb za testiranje kao i signal upozorenja u slučaju slabe baterije.

Druga vrsta detektora koju koristimo u protupožarnoj zaštiti su detektori ugljičnog monoksida. Kod mnogih kućanskih aparata kao što su štednjak, plinsko kuhalo, i bojler može doći do zapaljenja. Detekor ugljičnog monoksida konstantno će pratiti razinu ugljičnog monoksida. Većina ovakvih uređaja ima dvije razine alarma.


Prva je razina obično rano upozorenje prije nego što razina ugljičnog monoksida postane opasna, dok se pravi alarm uključuje kada razina ugljičnog monoksida postane opasna.

Za koji god protupožarni alarm se odlučite prije kupnje i ugradnje svakako se uvjerite da zadovoljava propisane standarde protupožarne zaštite.

Uz alarmni sustav dobro je imati i vatrogasni aparat u kući kako bi mogli brzo intervenirati u slučaju da se Vaš protupožarni alarm oglasi.

 
 

Alarmi video nadzor - sadržaj

protupožarni alarmi sigurnosna rasvjeta protuprovalni alarmi
video nadzor sigurnosne rešetke sigurnosne kamere
 

 
alarm video nadzor sigurnosne rešetke protupožarni alarmi protuprovalni alarmi sigurnosne kamere alarmi detektori dima sigurnosna rasvjeta detektori ugljičnog monoksida nadzorne kamere