|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
madraci
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Video nadzor.


U današnje vrijeme upotreba sigurnosnih kamera u osiguranju prostora postala je vrlo popularna zahvaljujući smanjenju cijena nadzorne opreme.

Ne samo da sigurnosnom kamerom možete snimiti provalnika i pomoći policiji u njegovom hvatanju već će i sam pogled na sigurnosne kamere u Vašem objektu odbiti dobar dio potencijalnih provalnika.

Mnoge sigurnosne kamere danas koriste pasivne infracrvene senzore pomoću kojih otkrivaju pokret u svojoj blizini i aktiviraju snimanje ili alarmni sustav.

Na tržištu danas postoje mnoge vrste sigurnosnih kamera pa je moguće pronaći sigrnosno riješenje za gotovo svaki budžet, ali njihova kvaliteta i mogućnosti variraju kao i njihova cijena.

Osnovni modeli ovakvih nadzornih sustava sastoje se od jedne fiksne kamere koja se obično priključuje na TV prijemnik. Ovakav Vam sustav omogućuje da na jednom od kanala Vašeg Tv prijemnika vidite crno-bijelu sliku i čujete zvuk sa sigurnosne kamere postavljene na ulazu u Vaš dom.

Ovakvi modeli nisu baš praktični jer kamera cijelo vrijeme snima i na nikakav način vas ne upozorava na uljeza. Malo napredniji sustavi imaju nekoliko fiksnih kamera opremljenih pasivnim infracrvenim senzorima koji otkrivaju pokret i automatski pokreću snimanje slike i zvuka sa kamere na videorekorder na koji je sustav spojen.

Kada senzori otkriju kretanje, signal se šalje do videorekordera koji počinje snimanje slike i zvuka sa kamere čiji je senzor aktivirao sustav.

Ovakav sustav omogućava Vam da razgovarate sa posjetiocima i po potrebi razgovor snimite. Ovi su sustavi jednostavni za ugradnju i spajaju se izravno na televizor ili videorekorder pomoću klasičnog Scart kabla.


Prilikom kupnje takvog sustava dobivate u kompletu sve potrebne kablove i nosače kao i uputstva potrebna za ugradnju sustava.

Ukoliko je Vaš budžet zaista skroman danas se na tržištu mogu kupiti i lažne kamere. Takvi uređaju u principu nemaju drugu svrhu od zastrašivanja provalnika.

Oni izgledaju poput pravih sigurnosnih kamera ali nemaju nikakvu funkcionalnost. Ovakva se riješenja mogu nabaviti po zaista pristupačnim cijenama.

 
 

Alarmi video nadzor - sadržaj

protupožarni alarmi sigurnosna rasvjeta protuprovalni alarmi
video nadzor sigurnosne rešetke sigurnosne kamere
 

 
alarm video nadzor sigurnosne rešetke protupožarni alarmi protuprovalni alarmi sigurnosne kamere alarmi detektori dima sigurnosna rasvjeta detektori ugljičnog monoksida nadzorne kamere