|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
madraci
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Protuprovalna vrata.

Ulazna vrata bi trebala prije svega osigurati vaš dom od provalnika. Za standardna ulazna vrata to je dosta zahtjevan zadatak i malo je onih koja će u njemu uspjeti. Sigurnost svoga doma možete osigurati ugradnjom protuprovalnih ulaznih vrata na Vaš objekt.

Ovakva vrata su posebno dizajnirana da bi spriječila razbijanje vrata i/ili druge načine provale. Protuprovalna vrata su obično izrađena od plemenitih metala ili čelika, a ponekad i od posebnih legura noje pružaju posebnu čvrstoću vratima.

Obično su takva vrata izrađena od drveta ili PVCa i ojačana čeličnim pločama ili pločama nekog drugog materijala sličnih svojstava. Ovako ojačana vrata otporna su na udarce i pokušaje razbijanja.

Sama čvrstoća vrata nije nam pretjerano važna ako uz nju ne ojačamo i štok koji vrata drži na mjestu. Sami štokovi su najčešće izrađeni od ojačanog čelika koji omogućava postavljanje vrata na siguran način i sprečava popuštanje štoka prilikom pokušaja nasilnog ulaska u zaštićeni prostor.

Treća stvar po kojoj se protuprovalna vrata razlikuju od standardnih vrata je brava. Protuprovalna vrata najčešće imaju nekoliko brava koje je moguće otvoriti sve od jednom posebnim ključem ili je moguće svakodnevno koristiti servisni ključ koji zaključava jedan cilindar na takvoj bravi. Na ovaj način moći ćete servisni ključ dati susjedima ili rodbini, a ukoliko želite i njima spriječiti ulaz koristit ćete glavni ključ koji zaključava sve cilindre.

Svi ključevi za ovakva vrata obično su kodirani tako da je nemoguće napraviti kopije bez za to predviđene kartice. Prilikom nabavke protuprovalnih vrata bitno je provjeriti njihovu kvalitetu i svakako obići nekoliko trgovina te saznati uvjete prodaje jer je protuprovalna vrata teško instaluirati bez stručne pomoći.

 
 

Nekretnine Prodaja - gradnja i materijali - savjeti - sadržaj

kupnja kuće    
krovni prozori - osvjetljenje prozračivanje crijep - vrste, tipovi vrata - ulazna
krovni prozori - vrsta i dimenzije crijep - prednosti i nedostatci vrata - sobna
metalni krovovi crijep - karakteristike vrata - garažna
pokrivanje krovova - šindra crijep - održavanje i popravci vrata - protuprovalna
pokrivanje krovova - crijep strojno žbukanje klizna vrata stijene
podno grijanje pregradni knauf zidovi automatska klizna vrata
peći na drva blindirana vrata industrijska vrata
preuređenje garaže pranje čišćenje krova od šindre održavanje krovova

Energoatest

   
minimalni tehnički uvjeti priključak za struju atest električnih instalacija ili atest za struju
energoatest atest za buku zaštita na radu
     
 

 
krovni prozori crijep ulazna vrste krovnih prozora prednosti crijepa sobna krovovi vrata metalni krovovi karakteristike garažna pokrivanje krova šindra podno grijanje grijanje strojno žbukanje knauf blindirana klizna klizne stijene automatska industrijska peći na drva kupnja kuće