|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
madraci
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Ulazna vrata.

Primarna svrha ulaznih vrate je odvajanje privatnog prostora od okoline i kontrola ulaza u privatni prostor. Osim toga ulazna vrata imaju i estetsku ulogu. Kad Vam dođu gosti prvo što uoče na kući su vjerovatno ulazna vrata. Lijepo izrađena, kvalitetna vrata daju kući ozbiljan i siguran izgled, a mogu svojom izradom uljepšati kompletnu fasadu kuće.

Iako se ulazna vrata u većini slučajeva nalaze na pročelju kuće te gledaju prema ulici to nemora uvijek biti tako. Ukoliko su ulazna vrata postavljena bočno ili sa dvorišne strane dobro je na neki način vizualno uputiti posjetioce u njihovom smjeru.

Druga svrha ulaznih vrata je zaštita od neželjenih posjetitelja i provalnika. Čvrsta ulazna vrata izrađena od kvalitetnih materijala svakako će vam u tome pomoći. Masivna drvena vrata su već tradicionalno najpopularniji izbor kod nas ne samo zbog toga što svojim izgledom uljepšavaju kompletnu građevinu već i zato što sam pogled na njih uljeva određenu dozu sigurnosti. Drvena ulazna vrata mogu biti kombinirana sa plexiglass ili staklenim elementima što dodatno može uljepšati Vaš dom.

Danas se ulazna vrata izrađuju od gotovo svih materijala u mnogo raznih stilova i boja. Iako su drvena ulazna vrata još uvijek najraširenija sve je više PVC vrata koja izgledom i dizajnom pokušavaju oponašati klasična drvena vrata, pa tako čak možemo pronaći i PVC imitaciju drveta.

U novije vrijeme također su se počela pojavljivati i aluminijska ulazna vrata koja su posebno ojačana čeličnim dijelovima i najčešće u sebi imaju ugrađene protuprovalne brave.

Aluminijska vrata najčešće su modernog dizajna te gotovo neograničen broj boja i uzoraka, a njihova je dugotrajnost i kvaliteta svakako još jedan plus prilikom izbora ulaznih vrata za Vaš dom.

 
 

Nekretnine Prodaja - gradnja i materijali - savjeti - sadržaj

kupnja kuće    
krovni prozori - osvjetljenje prozračivanje crijep - vrste, tipovi vrata - ulazna
krovni prozori - vrsta i dimenzije crijep - prednosti i nedostatci vrata - sobna
metalni krovovi crijep - karakteristike vrata - garažna
pokrivanje krovova - šindra crijep - održavanje i popravci vrata - protuprovalna
pokrivanje krovova - crijep strojno žbukanje klizna vrata stijene
podno grijanje pregradni knauf zidovi automatska klizna vrata
peći na drva blindirana vrata industrijska vrata
preuređenje garaže pranje čišćenje krova od šindre održavanje krovova

Energoatest

   
minimalni tehnički uvjeti priključak za struju atest električnih instalacija ili atest za struju
energoatest atest za buku zaštita na radu
     
 

 
krovni prozori crijep ulazna vrste krovnih prozora prednosti crijepa sobna krovovi vrata metalni krovovi karakteristike garažna pokrivanje krova šindra podno grijanje grijanje strojno žbukanje knauf blindirana klizna klizne stijene automatska industrijska peći na drva kupnja kuće