|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Dvostrane kuhinje.

Najbolji kuhinjski rasporedi je onaj raspored koji je funkcionalan. Dvostrane kuhinje optimiziraju prohodnost kuhinje i štede prostor, ali i imaju svoja ograničenja.

Sa radnim površinama na obje strane dvostrana kuhinja ima visoku funkcionalnost zbog toga što koristi klasični kuhinjski trokut.

Dvostrane kuhinje često nisu rezultat vlastitog izbora već rezultat okolnosti i prostornih ograničenja zbog malog prostora u koji ih želimo ugraditi. Dvostrane kuhinje se mogu napravit tako da budu moderne kuhinje. Mnogi kućevlasnici odlučuju se na upravo ovaj tip kuhinje zbog toga što najbolje odgovara njihovim potrebama.

Dvostrane kuhinje štede prostor i smanjuju površinu skupih radnih ploha. Ovakav tip kuhinje također omogućava grupiranje elemenata (struja,voda itd.) i uštedu prilikom opremanja kuhinje jer je ovaj tip kuhinje pogodan za ugradnju jeftinijih elemenata i kuhinjskih aparata standardnih dimenzija.

Postoje dva osnovna tipa dvostranih kuhinja. Kuhinje sa zidom na obje strane su vizualno nešto manje i namještaj u njima izgleda pomalo naguran u uski prostor.


Ipak prilikom ugradnje ovakve kuhinje potrebno je voditi računa o tome da između elemenata ostavimo barem 120 centimetara prostora kako bi osigurali nesmetano otvaranje kuhinjskih elemenata.
Drugi tip dvostrane kuhinje je kuhinja sa kuhinjskim otokom.

Kada sa jedne strane imate zid, a sa druge otvoreni prostor kao što je dnevna soba možete ugraditi kuhinju sa otokom. Na otvorenoj strani kuhinjski ormarići prekriveni radnom površinom formiraju zid između kuhinje i otvorenog prostora dnevne sobe.

Ukoliko se odlučite za dvostranu kuhinju pokušajte odabrati raspored kuhinjskih aparata i elemenata koji će najbolje odgovarati Vašim navikama i potrebama.

 
 

Kuhinje - opremanje, uređenje, savjeti

postavljanje sudopera u kuhinju odvod u kuhinji odštopavanje sudopera
ugradnja novih slavina kuhinjski stilovi savjeti za uređenje kuhinje
ljetne vanjske kuhinje uređenje male kuhinje tipovi modeli kuhinja
jednostrana kuhinja dvostrana kuhinja L kuhinje
dvostruko L kuhinje U kuhinje odabir hladnjaka
moderne kuhinje radne ploče kupnja kuhinje
kantiranje retro kuhinje
 
 
 
kuhinje hladnjaci kuhinjski namještaj male kuhinje ljetne kuhinje odabir hladnjaka uredenje kuhinje odvod u kuhinji tipovi kuhinja ugradnja sudopera U kuhinje L kuhinje kuhinjski stilovi postavljanje slavina nove kuhinje moderne kuhinje kupnja kuhinje retro kuhinje