|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
madraci
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Jednostrana kuhinja.

Jednostrana je kuhinja savršen tip kuhinje za uske dugačke prostore. Ovaj tip kuhinje je jednostavan i što se tiče renovacije relativno jeftin. Iako klasičan kuhinjski trokut ovdje nije prisutan njen linearan dizajn osigurava nesmetan pristup i prohodnost.

U jednostranim kuhinjama sve glavne radne zone poredane duž jednog zida. Glavne radne zone su sudoper, hladnjak i štednjak i/ili pečnica. Sporedne radne zone uključuju mikrovalnu pećnicu kantu za smeće, perilicu za posuđe i sl.Kod ove vrste kuhinja radna je ploha obično duga oko 250 centimetara jer manja radna ploha ne bi bila dovoljna da ispod nje stanu svi kuhinjski aparati.

Raspored aparata u kuhinji ovog tipa nije pretjerano važan jer su štednjak, hladnjak i sudoper toliko blizu da nam naprosto nije bitno kojim redom oni stoje.

Iako je očito da ovakav raspored u kuhinji ima svoja ograničenja spomentu ćemo i neke prednosti. Jednostrane kuhinje zu izrazito jeftino riješenje zbog male površine radnih ploha koje su najskuplji element u svakoj kuhinji.

Ovu je vrstu kuhinje lako za ugraditi čak i ukoliko sami vršite ugradnju zbog toga što ne trebate spajati radne površine ni druge komplicirane kao kod drugih kuhinja. Kompaktan dizajn omogućit će vam da u kuhinju stavite i stol za objedovanje ili da kuhinju koristite i za druge aktivnosti. Kako su aparati smješteni vrlo blizu jedni drugima nećete imati problema sa funkcionalnošću i prohodnošću kuhinje.

Ukoliko ste prostornim i arhitektonskim čimbenicima ograničeni odlučite se za ugradnju ovog tipa kuhinje ali ukoliko vam to prostor dopušta svakako pokušajte istražiti kompleksnije i funkcionalnije tipove kuhinja.


 
 

Kuhinje - opremanje, uređenje, savjeti

postavljanje sudopera u kuhinju odvod u kuhinji odštopavanje sudopera
ugradnja novih slavina kuhinjski stilovi savjeti za uređenje kuhinje
ljetne vanjske kuhinje uređenje male kuhinje tipovi modeli kuhinja
jednostrana kuhinja dvostrana kuhinja L kuhinje
dvostruko L kuhinje U kuhinje odabir hladnjaka
moderne kuhinje radne ploče kupnja kuhinje
kantiranje retro kuhinje
 
 
 
kuhinje hladnjaci kuhinjski namještaj male kuhinje ljetne kuhinje odabir hladnjaka uredenje kuhinje odvod u kuhinji tipovi kuhinja ugradnja sudopera U kuhinje L kuhinje kuhinjski stilovi postavljanje slavina nove kuhinje moderne kuhinje kupnja kuhinje retro kuhinje