|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
madraci
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Kantiranje.

Kantiranje rubova stola, kuhinje ili radne ploče zapravo nije toliko teško da bi ste za taj posao trebali angažirati majstora. Ne kažemo da je skroz lagano no kantiranje doista nije neka velika mudrost. Svaki dobar majstor ima svoje trikove, a one koji se odnose na kantiranje možete pročitati u ovom tekstu.

Peglanje rubova stola je upravo to to mu ime kaže, peglanje. Iako postoje posebne pegle za kantiranje trik je u tome da pegla, može biti i ona koju koristi Vaša žena ne smije na sebi imati rupice za ispuštanje pare.Te će rupice kada ih povučete po traci za kantiranje ostaviti rune tragove.

Treba Vam pegla koja ima potpuno ravnu površinu. Provjerite na svojem tavanu ili drugim mjestima gdje držite stare stvari moda i Vi imate kod kuće upravo jednu takvu. Ukoliko nemate raspitajte se kod starijih članova obitelji, baka, susjeda. Dosta veliki broj ljudi rijetko kada baca stvari koje rade iz kuće, pa ih tako i veliki broj njih čuva stare pegle.

Sam postupak peglanja je kao to smo rekli prilično jednostavan. Za početak pripremite radnu ploču tako da na njezin rub možete nesmetano pritisnuti peglu. Ako je potrebno pomaknite stol od zida ili namjestite radnu ploču tako imate nesmetani pristup površini za kantiranje.

Peglu je prije kantiranja potrebno ugrijati. Kada se ugrije prislonite traku za kantiranje na mjesto koje elite kantirati i zapeglajte je. Pritisnite peglu dovoljno čvrsto no ipak ne pretjerujte. Kako jednom rukom vučete peglu tako u drugoj imajte spremnu manju letvu od nekog čvrstog materijala.


Dok je sama površina još vruća, tj. odmah iza pegle takvom letvom dodatno pritisnite površinu da ispravite nepravilnosti ako se pojave. Dok je traka vruća od peglanja to nije nikakav problem.

Sada imate zakantiranu ploču ili stol, no sa strane su Vam ostali rubovi viška koje ni slučajno ne pokušavajte izrezati sa skalpelom ili nekim karama jer materijal od kojeg rade trake za kantiranje krut i lako se lomi.

Trik je u tome da te viškove jednostavno oturpijajte. Da upravo tako, pronađite dobru turpiju, pritisnite gornji rub i povucite. Možete i dodatno isturpijati sam rub koji se spaja sa ostatkom površine kako bi izgledao bolje.

Ukoliko pak nemate staru peglu, ne možete je nigdje posuditi a i sa turpijom niste baš na ti, angažirajte majstora.

 
 

Kuhinje - opremanje, uređenje, savjeti

postavljanje sudopera u kuhinju odvod u kuhinji odštopavanje sudopera
ugradnja novih slavina kuhinjski stilovi savjeti za uređenje kuhinje
ljetne vanjske kuhinje uređenje male kuhinje tipovi modeli kuhinja
jednostrana kuhinja dvostrana kuhinja L kuhinje
dvostruko L kuhinje U kuhinje odabir hladnjaka
moderne kuhinje radne ploče kupnja kuhinje
kantiranje retro kuhinje
 
 
 
kuhinje hladnjaci kuhinjski namještaj male kuhinje ljetne kuhinje odabir hladnjaka uredenje kuhinje odvod u kuhinji tipovi kuhinja ugradnja sudopera U kuhinje L kuhinje kuhinjski stilovi postavljanje slavina nove kuhinje moderne kuhinje kupnja kuhinje retro kuhinje