|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Kuhinjski stilovi.

Kao odjeća i namještaj i kuhinje dolaze u mnogim različitim stilovima. Kako je nova kuhinja najskuplja, ali i najdugotrajnija opcija odabir stila u kojem će biti Vaša nova kuhinja zahtjeva da malo razmislite o tome.

Kako ne bi previše lutali u odabiru stila koji Vam najbolje odgovara prvo je bitno primjetiti da li Vas više privlači klasičan ili moderan izgled kuhinje. Iako danas pri uređenju kuhinja prevladavaju moderne kuhinje i klasični izlged kuhinja ima svoje pobornike. Kad ste donijeli ovu odluku lakše ćete krenuti u izbor svih elemenata kuhinje od boje zidova do izgleda kuhinjskih ormarića.

Ukoliko vam se sviđa neki određeni stil kao što su francuski kolonijalni stil ili Art Deco na pravom ste putu da bez problema odaberete stil za svoju kuhinju u kojoj nećete samo pripremati objede i prati posuđe već i istinski uživati dok to radite.

Ukoliko težite mješanju modernog i tradicionalnog u Vašoj ćete kuhinji dobiti tranzicionalni stil što ponekad nije loše. Uklapanje tradicionalnih elemenata u moderno dizajniran prostor ponekad može rezultirati iznenađujućom mješavinom prirodnih i umjetnih materijala koja će Vašoj kuhinji svakako dati poseban izgled. Ipak neki se odlučuju za strogo tradicionalni izgled kuhinje koja je obično izrađena od drva i drugih prirodnih materijala.

Klasična kuhinja je posebna po tome što je već isprobana i ima dobro provjerenu funkcionalnost elemenata. Iako ponekad njen izgled može podsjetiti na prošla vremena ona se obično jako dobro uklapa u ostatak namještaja i stil gradnje.

Sa druge strane moderni materijali i tehnologije pružaju veću fleksibilnost i komfor, ali ponekad se nije lako prebaciti iz klasične kuhinje u moderan prostor za koji uopće nismo sigurni čemu je namjenjen. I moderne kuhinje imaju svojih prednosti.

Njihovi elementi obično su pogodni za manje prostore ili prostore sa neobičnom arhitekturom, a materijali od kojih su izrađeni obično su prilagođeni potrebama njihove namjene pa stoga ponekad pružaju više od klasičnih materijal.

Moderne kuhinje su u prednosti i u pogledu održavanja jer većinu modernih materijala puno je lakše održavati od klasičnog drva.

 
 

Kuhinje - opremanje, uređenje, savjeti

postavljanje sudopera u kuhinju odvod u kuhinji odštopavanje sudopera
ugradnja novih slavina kuhinjski stilovi savjeti za uređenje kuhinje
ljetne vanjske kuhinje uređenje male kuhinje tipovi modeli kuhinja
jednostrana kuhinja dvostrana kuhinja L kuhinje
dvostruko L kuhinje U kuhinje odabir hladnjaka
moderne kuhinje radne ploče kupnja kuhinje
kantiranje retro kuhinje
 
 
 
kuhinje hladnjaci kuhinjski namještaj male kuhinje ljetne kuhinje odabir hladnjaka uredenje kuhinje odvod u kuhinji tipovi kuhinja ugradnja sudopera U kuhinje L kuhinje kuhinjski stilovi postavljanje slavina nove kuhinje moderne kuhinje kupnja kuhinje retro kuhinje