|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
madraci
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Moderne kuhinje.

Kuhinja je nekad bila mjesto za spremanje jela, jedenje i pranje posuđa, ali u današnjem modernom načinu života kuhinja postaje mnogo više od toga. Stoga je potrebno našu kuhinju učiniti modernom i funkcionalnom kako bi odgovarala našem modernom načinu života.

Kuhinje modernog stila su minimalističke, moderne i geometrijske. Često su asimetrične, horizontalnih linija i lišene bilo kakvih dekoracija. Materijali koji se koriste su češće umjetni nego prirodni pa tako tu nalazimo laminate, krom, umetke od mutnog stakla, lakirane površine, nehrđajući čelik, linoleum i beton. Moderni stil kuhinje pokriva stilove od četrdesetih pa sve do danas, posebnost svakoj kuhinji daju pločice za kuhinje.

Pogledate li časopise koji se bave uređenjem kuhinja vidjet ćete da sve kuhinje imaju blještav i elegantan ambijent moderne kuhinje. Većina kućevlasnika se ne može fokusirati isključivo na estetiku već žele da njihova kuhinja bude funkcionalna i laka za održavanje te da uz to izgleda sjajno.

Ključ za postizanje dobro organizirane funkcionalne kuhinje je u učinkovitom rasporedu i vizualnim elementima. Ukoliko u svojoj kuhinji želite postići moderan izgled postoji nekoliko stvari na koje biste trebali obratiti pažnju.

Kombinacija boja

To je obično prva stvar koju netko primijeti u Vašoj kuhinji. Od kuhinjskih zidova do radnih površina, od stropa do poda paleta boja Vaše kuhinje ono je što će ostaviti prvi i trajan dojam na Vaše posjetitelje.

Ne postoje specifična pravila za određivanje prave kombinacije boja za Vašu kuhinju. Izbor nijansi ovisit će o faktorima kao što su Vaš način života, životna dob i osobnost onoga koji kuhinju koristi.


Osvjetljenje

Ovo je drugi važan element koji se mora uzeti u obzir prilikom stvaranja modernog dizajna kuhinje. Osvjetljenje utječe na percepciju veličine kuhinje kod Vaših gostiju.

Svjetla ugrađena u strop mogu biti lijep, moderan dodatak kuhinji. Takva bi svijetla trebalo koristiti samo da bi naglasili pojedine točke u kuhinji, a ne kao primarni izvor svijetla u kuhinji. Imajte na umu da svijetlo dobro osvijetljeno radno mjesto može učiniti Vašu kuhinju vizualno većom, poželjnijim i sigurnijim radnim prostorom.

Sigurnost

Iz sigurnosnih razloga ormarići i vrata trebali bi imati sustav laganog zatvaranja. Sa takvim sustavom vrata ormarića će se namjestiti prije nego što se lagano zatvore kako ne biste morali brinuti da si djeca ne uhvate prste vratima.

Radna površina i ormarići trebaju biti odgovarajuće visine i u njima bi trebale biti ugrađene ladice na izvlačenje za starije članove obitelji. Za podove svakako odaberite kuhinjske pločice koje se ne kližu.

Kuhinjski namještaj

Namještaj koji ćete u kuhinji koristiti kao što su stolice, police, stol ili barske stolice trebale bi se uklopiti u sveukupni stil unutarnjeg uređenja Vaše kuhinje.

Kako biste stvorili moderni dizajn Vaše kuhinje možete odabrati predmete koji su izrađeni od kombinacije drveta i nehrđajućeg čelika. Također se možete odlučiti za predmete sa glatkim linijama kako bi zadržali moderan izgled kuhinje.

Jedna od prednosti izbora modernog dizajna kuhinje je to što imate na izbor velik broj različitih materijala. Stvaranje modernog dizajna kuhinje jednostavno je ukoliko se fokusirate na jednostavnost i funkcionalnost. Na taj ćete način dobiti kuhinju koja zrači korisnošću i otvorenošću.

 
 

Kuhinje - opremanje, uređenje, savjeti

postavljanje sudopera u kuhinju odvod u kuhinji odštopavanje sudopera
ugradnja novih slavina kuhinjski stilovi savjeti za uređenje kuhinje
ljetne vanjske kuhinje uređenje male kuhinje tipovi modeli kuhinja
jednostrana kuhinja dvostrana kuhinja L kuhinje
dvostruko L kuhinje U kuhinje odabir hladnjaka
moderne kuhinje radne ploče kupnja kuhinje
kantiranje retro kuhinje
 
 
 
kuhinje hladnjaci kuhinjski namještaj male kuhinje ljetne kuhinje odabir hladnjaka uredenje kuhinje odvod u kuhinji tipovi kuhinja ugradnja sudopera U kuhinje L kuhinje kuhinjski stilovi postavljanje slavina nove kuhinje moderne kuhinje kupnja kuhinje retro kuhinje