|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Odštopavanje kuhinjskog sudopera.

Prije ili kasnije ćete se u vašoj kuhinji susresti sa problemom zaštopanog sudopera.

Iako zaštopani kuhinjski sudoper nije velik kvar ponekad je to ipak doista neugodno iskustvo. U slijedećem članku ćemo Vam pokušati dati nekoliko savjeta koji bi Vam mogli pomoći da sami uklonite problem iz Vaše kuhinje.

Za početak potrebno je ukloniti prepreke iz ispusta sudopera kao što su hrana kosa i drugi predmeti. To možete učiniti upotrebom kemijskih sredstava za čišćenje ili natrijevog hidroksida ali pri tome morate paziti da je kemikalija koju koristite pogodna za korištenje na tipu sudopera koji imate u kuhinji npr. ako imate emajlirani sudoper ili kromiranu mrežicu na ispustu sudopera u Vašoj kuhinji nećete moći neke kemikalije koristiti kako ih ne bi oštetili.

Ukoliko ovo ne riješi problem morat ćete upotrijebiti odštopavač odvoda. Prije odštopavanja prekrijet preljevni ispust vlažnom krpom i čvrsto ju držite ondje. Na taj ćete način uz malo sreće zrakom odštopati vaš kuhinjski sudoper.

Stavite glavu odštopavača preko odvoda i pritiščite snažno minutu ili dvije. Ukoliko na ovaj način niste uspjeli odštopati sudoper u Vašoj kuhinji slijedeći korak je skidanje odvodne cijevi ispod sudopera.

Prije nego to učinite postavite ispod kantu kako se voda iz sudopera ne bi prosula po kuhinjskom elementu ili podu. Cijev koju ste skinuli provjerite i ukoliko je zaštopana očistite je fleksibilnom četkicom.

Ukoliko u odvodnoj cijevi kuhinjskog sudopera koju ste skinuli nema začepljenja začepljenje je vjerovatno dublje u odvodnojcijevi.

U ovom slučaju možda bi pametnije bilo stvar prepustiti stručnoj osobi.

 
 

Kuhinje - opremanje, uređenje, savjeti

postavljanje sudopera u kuhinju odvod u kuhinji odštopavanje sudopera
ugradnja novih slavina kuhinjski stilovi savjeti za uređenje kuhinje
ljetne vanjske kuhinje uređenje male kuhinje tipovi modeli kuhinja
jednostrana kuhinja dvostrana kuhinja L kuhinje
dvostruko L kuhinje U kuhinje odabir hladnjaka
moderne kuhinje radne ploče kupnja kuhinje
kantiranje retro kuhinje
 
 
 
kuhinje hladnjaci kuhinjski namještaj male kuhinje ljetne kuhinje odabir hladnjaka uredenje kuhinje odvod u kuhinji tipovi kuhinja ugradnja sudopera U kuhinje L kuhinje kuhinjski stilovi postavljanje slavina nove kuhinje moderne kuhinje kupnja kuhinje retro kuhinje