|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
madraci
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Radne ploče

Prilikom uređivanja kuhinje često se nađemo pred dilemom koju vrstu radne ploče izabrati. Iako neki olako prelaze preko ovog pitanja smatramo da je izbor kvalitetne radne ploče nešto što kuhinju čini posebnom. Izaberite radnu ploču koja najviše odgovara Vašim potrebama i ukusu. Predstavljamo Vam osnovne vrste radnih ploča.

Granitne radne ploče su popularan izbor, posebice ako si ih možete priuštiti. Granit će vašoj kuhinji dodati stil. Radne ploče ove vrste dostupne su različitim varijacijama boje i iznimno su izdržljive, nećete trebati puno vremena trošiti na njihovo održavanje. Granitne radne ploče su elegantne i trajne.

Mramorne radne ploče rijetko se koriste, pravi razlog za to je cijena mramora. Iako je mramor dio luksuzno opremljenih domova potrebno ga je pažljivo održavati i vrlo lako se prlja različitim mrljama. Potrebno ga je zaštititi brtvilom kako bi izbjegli oštećenja kroz ogrebotine i mrlje.

Keramičke radne ploče su iznimno izdržljive i jako jednostavne za održavanje. Također su i relativno povoljne cijene. Ukoliko ne želite razmišljati gdje ćete tokom kuhanja odložiti vruću tavu ili lonac izaberite keramičke pločice. Njihova je jedina mana prostor između pločica (fuge) koje se teško ili gotovo nikako ne mogu očistiti. Odmah na početku stavite fuge tamnije boje. Za postavljanje pločica izaberite pravog majstora jer radna površina mora biti ravna kako bi je lakše održavali.

Radne ploče od laminata su popularne, cjenovno prihvatljive. Napravljene su od plastike koja je presvučena tvrdom i glatkom površinom lakom za održavanje. Velika je prednost ovakvih radnih ploča praktično neograničeni izbor boja i uzoraka. Prilično su izdržljive i lako ih je zamijeniti ukoliko se oštete ili uprljaju.


Radne ploče od nehrđajućeg čelika su iznimno izdržljive i otporne na visoke temperature. Problem kod ove vrste radnih ploča je njihovo projektiranje i postavljanje za koje trebate angažirati profesionalce. Iako ih je lako čistiti one su bučne, jako skupe i teške za postavljanje.

Radne ploče od drveta su popularne kod rustikalnog uređenja domova. Drvo je obično hrast ili javor. Drvene radne ploče mogu biti ispjeskarene i zabrtvljene te izgledati predivno, no kako je drvo prirodni materijal trebate biti pažljivi. Može ga oštetiti voda ili mrlje od različitih tekućina. S vremena na vrijeme drvene radne ploče trebate premazati i zabrtviti.

Betonske radne ploče će Vam najviše odgovarati ukoliko imate kuhinje neobičnih oblika. Beton možete dodatno bojati u boju koju želite, možete ga zaštiti zaštitnim čvrstim slojem koji će biti skoro nemoguće uništiti. No opet beton može popucati ili biti porozan.

 
 

Kuhinje - opremanje, uređenje, savjeti

postavljanje sudopera u kuhinju odvod u kuhinji odštopavanje sudopera
ugradnja novih slavina kuhinjski stilovi savjeti za uređenje kuhinje
ljetne vanjske kuhinje uređenje male kuhinje tipovi modeli kuhinja
jednostrana kuhinja dvostrana kuhinja L kuhinje
dvostruko L kuhinje U kuhinje odabir hladnjaka
moderne kuhinje radne ploče kupnja kuhinje
kantiranje retro kuhinje
 
 
 
kuhinje hladnjaci kuhinjski namještaj male kuhinje ljetne kuhinje odabir hladnjaka uredenje kuhinje odvod u kuhinji tipovi kuhinja ugradnja sudopera U kuhinje L kuhinje kuhinjski stilovi postavljanje slavina nove kuhinje moderne kuhinje kupnja kuhinje retro kuhinje