|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Retro kuhinje.

Uređenje kuhinje u retro stilu ponovo je aktualni izbo za moderne kuhinje, retro kuhinje jedna su od najpopularnijih opija za uređenje kuhinje. Kada uređujemo retro kuhinju koristimo nove i stare predmete, bilo da se želimo vratiti u daleke 30-te godine ili vesele 60-te.

Prva stvar koju trebate napraviti je izabrati paletu boja za svoj retro kuhinju. Za retro look Vaše kuhinje najbolje su narančasta, smeđa i plava. Ove boje se smatraju retro bojama. Izaberite svoje uzorke iz palete boja i nosite ih sa sobom u kupovinu. Na taj način ćete vidjeti koliko predmet koji želite kupiti za svoju retro kuhinju odgovara Vašim zamislima. Nosite paletu sa sobom jer se prilično jednostavno zabuniti oko nijanse ili izabrati nešto što se neće uklapati u retro look.

Izbor boje zidova i prozora dolazi prije izbora dekora i kuhinjski aparata. Pokušajte zamisliti kako će Vaša kuhinja izgledati sa retro bojama na zidovima i prozorima. Cijeli dojam oko retro prozora možete pojačati retro zavjesama. Često će upravo retro zavjese kuhinji dati pravi retro izgled.

Druga stvar o kojoj trebate razmisliti je osvjetljenje. Upotrijebite onu rasvjetu koja izgleda retro i funky. Danas je moguće pronaći doista veliki izbor rasvjetnih tijela, pa nećete imati problema sa izborom upravo one rasvjete koja će Vam dati željeni izgled. Kada kupujete rasvjetu ne zaboravite na njezinu funkciju, neka rasvjetna tijela koliko god bila retro i baš ih želite imati možda nisu najbolji izbor, kupujte iz praktičnih razloga, ne samo zbog vizualnog dojma.

Za konačno uređenje retro kuhinje trebate izabrati odgovarajući namještaj i kuhinjske aparate. Za dodatne retro elemente možete koristiti starinske tegle i kuhinjske tanjure postavljene na zidove. Kod kupovine namještaja pazite da kupite iz prve ono što Vam najviše odgovara jer ćete u suprotnom morati ponovo kupovati, što će Vas dodatno koštati.


Izaberite starinske oblike, kromirani namještaj je vrhunac popularnosti doživio u 60-tima, no i danas na tržištu namještaja ima jako puno komada koji odgovaraju tom izgledu. Dodatna opcija je posjet rodbini i prijateljima, pitajte ih imaju li to od takvog namještaja i jesu li Vam ga spremni prodati, obično će Vam ga ustupiti bez ikakve naknade. Drugo mjesto gdje možete tražiti takav namještaj su buvljaci poput Hrelića ali antikvarijati u gradu.

Na zidove kuhinje možete postaviti dodatne police na koje ćete poslagati starinske predmete poput posudica za sol i šećer. Zgodan detalj koji svakako pokušajte uklopiti u priču je i starinski telefon. Za podove upotrijebite boje koje pašu uz retro stil. to su narančasta, boja avokada i smeđa. Ne pretjerujte sa detaljima, pripazite na ukupni broj retro sitnica kojima ćete urediti svoju retro kuhinju jer trebate ostaviti dovoljno mjesta i za klasične stvari u kuhinji poput pećnice, hladnjaka. Uređenje doma trebaali bi biti zabavno, ne komplcirajte si život previše, jedonstavno izaberite ono što sa Vama najviše sviđa.

 
 

Kuhinje - opremanje, uređenje, savjeti

postavljanje sudopera u kuhinju odvod u kuhinji odštopavanje sudopera
ugradnja novih slavina kuhinjski stilovi savjeti za uređenje kuhinje
ljetne vanjske kuhinje uređenje male kuhinje tipovi modeli kuhinja
jednostrana kuhinja dvostrana kuhinja L kuhinje
dvostruko L kuhinje U kuhinje odabir hladnjaka
moderne kuhinje radne ploče kupnja kuhinje
kantiranje retro kuhinje
 
 
 
kuhinje hladnjaci kuhinjski namještaj male kuhinje ljetne kuhinje odabir hladnjaka uredenje kuhinje odvod u kuhinji tipovi kuhinja ugradnja sudopera U kuhinje L kuhinje kuhinjski stilovi postavljanje slavina nove kuhinje moderne kuhinje kupnja kuhinje retro kuhinje