|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Pripreme za postavljanje kade.

Prije ugradnje nove kade u Vašu kupaonicu pokušajte što više priprema odraditi prije nego što krenete na sam posao ugradnje kako ne bi morali imati jako dugo zatvoren dovod vode.

Stoga bi prije uklanjanja stare kade i postavljanja nove trebalo sastaviti i pripremiti što je moguće više spojeva. Ukoliko se položaj nove kade razlikuje od položaja stare kade morat ćete položaj i dužinu dovodnih cijev i odvoda prilagoditi novom položaju kade u vašoj kupaonici.

Prvo bi trebalo postaviti potporni okvir koji dolazi sa kadom prema uputama za postavljanje koje bi proizvođač kade trebao dostaviti zajedno sa Vašom kadom.

Slijedeći je korak pričvršćivanje slavina i miksera na kadu. Prilikom postavljanja slavina važno je postaviti plastični dihtung koji obično dolazi uz slavinu između kade i slavine. Na plastičnim kadama također bi trebalo postaviti ojačanu pločicu ispod slavine kako bi se smanjila mogućnost oštećenja kade prilikom rukovanja slavinom.

Pričvrstite fleksibilne konektorske cijevi na dno obje slavine koristeći šarafe i matice koji obično dolazeu kompletu sa njima. Na kadu silikonom ili sličnim sredstvom pričvrstite na odvodnu rupu pripadajuću mrežicu tako što ćete silikon namazati oko rupe na kadi i zaštitnu mrežicu utaknuti u nju. Pripadajućom maticom pričvrstite zaštitnu mrežicu. Taj bi odvod sa strane trebao imati mjesto predviđeno za spajanje fleksibilne cijevi kroz koju odlazi višak vode prilikom prelijevanja.Kraj fleksibilne cijevi trebao bi biti povezan sa odvodom u slučaju prelijevanja.

Nakon što ste ga postavili u odgovarajući položaj i smjestili sa vanjske strane kade prišarafite fleksibilno crijevo na obe strane. Iskoristite sve dijelove koji su Vam sa kadom dostavljeni.

Oko spojeva prije spajanja namotajte malo kudjelje ili namažite malo silikona prije nego što sve skupa zašarafite. Na sličan način spojite i donji dio odvoda. Kada je sada spremna za postavljanje na željeni položaj. Nakon što ste sve to pripremili možete prijeći na samu ugradnju kade.

 
 

Kupaonice - savjeti za uređenje - sadržaj

odabir tuša u kupaonici kupaonice odvodnja vode kupaonica u potkrovlju
ugradnja tuša u kupaonici priprema za postavljanje kade održavanje kupaonice
planiranje postavljanje tuša postavljanje kade u kupaonicu uređenje kupaonice
kade za kupaonicu kupaonski umivaonici savjeti za renoviranje kupaonice
kade od fiberglasa kade od lijevanog željeza akrilne plastične kade
mramorne kade bide za kupaonicu vrata za tuš kabine i kade
 

 
kupaonica kada kupaonice u potkrovlju kupaonske pločice održavanje kupaonice renoviranje kupaonice ugradnja kade ugradnja tuša uređenje kupaonice bide odabir tuša planiranje odvoda kade kade od mramora plastične kade fiberglas kade vrata za tuš kabine