|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Mramorne kade, kade od mramora.

Kade iz kultiviranog mramora obično koštaju više od akrilnih kada no i dalje su povoljnije od kada izrađenih ih lijevanog željeza.

Kultivirani mramor je proizvod koji se dobiva geliranjem površine vapnenačkog kamena spojene sa poliesterskom smolom. Gel je posebno sastavljen tako da pruža izdržljiv, proziran površinski sloj otporan na habanje. Ovaj postupak omogućava isticanje različitih boja i uzoraka kamena.

Kultivirani mramor je manje sjajan od mramora iz kamenoloma ali je izdržljiviji i za razliku od porculana moguće ga je popraviti ako dođe do manjih napuknuća.

Površina ovakvih kada je presvučena gelom koji je moguće oštetiti. Površinu mramora također je moguće oštetiti grebanjem ili polaganjem predmeta sa oštrim rubovima na samu kadu.

Kade od mramora zbog svojstava koje mramor ima mogu popucati ako su izložene velikim temperaturnim razlikama. Ukoliko do toga dođe jedino je rješenje nova kada. Sama smola nije neprobojna, moguće ju je spaliti ili otopiti. Manje ogrebotine i paljevine od cigareta mogu se ukloniti sa finim brusnim papirom ili gumiranjem.


Preporuka je da sva pa i najmanja oštećenja nikako ne popravljate sami već da za njih angažirate profesionalce kojima je to posao. Mramor je jedan od onih materijala koji ne dopuštaju improvizacije i pogreške.

Izbjegavajte agresivna sredstva za čišćenje, ona nisu ni potrebna ni dopuštena. Gelirana površina je neporozna i otporna na mrljanje. Mramorne kade čiste se na klasičan način sa spužvom i ako ih pažljivo održavate mogu trajati godinama.

Kako bi mramorna kada zadržala svoj sjaj i kako bi njezino održavanje bilo lakše, možete periodično primjeniti vosak ili gel. Gel će ukloniti manje ogrebotine, dati mramoru dodatni sjaj ali će također i zabrtviti površinu mramora. Pasta za poliranje automobila i drugi izuzetno nježni abrazivi mogu se koristiti za uklanjanje malih ogrebotina.

 
 

Kupaonice - savjeti za uređenje - sadržaj

odabir tuša u kupaonici kupaonice odvodnja vode kupaonica u potkrovlju
ugradnja tuša u kupaonici priprema za postavljanje kade održavanje kupaonice
planiranje postavljanje tuša postavljanje kade u kupaonicu uređenje kupaonice
kade za kupaonicu kupaonski umivaonici savjeti za renoviranje kupaonice
kade od fiberglasa kade od lijevanog željeza akrilne plastične kade
mramorne kade bide za kupaonicu vrata za tuš kabine i kade
 

 
kupaonica kada kupaonice u potkrovlju kupaonske pločice održavanje kupaonice renoviranje kupaonice ugradnja kade ugradnja tuša uređenje kupaonice bide odabir tuša planiranje odvoda kade kade od mramora plastične kade fiberglas kade vrata za tuš kabine