|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
podovi selidbe, prijevozi
 
 
Različite vrste nekretnina


Na tržištu nekretnina postoji jako puno tvrtki koje grade različite vrste nekretnina, na ovom mjestu prezentirati ćemo različite načine gradnje, predstaviti ćemo drvene kuče, montažnu gradnju. Donosti ćemo novosti iz svijeta gradnje ali i pratiti prodaju pojedinih vrsta nekretnina na hrvatskom tržištu. Ukoliko se i sami bavite izradom nekretnina javite nam se preko kontakt formulara se lijeve strane kako bi Vas predstavili svojim posjetiteljima.
 
 
drvene kuće montažne kuće prizemnice dvokatnice obiteljske kuće obiteljske vikendice dvojni objekti stanovi
 
     
 

Montažne kuće

 
 
Razlozi za izgradnju montažne kuće
kriju se u roku izrade jedne takve kuće koji je znatno kraći od roka izrade klasičnom gradnjom. Konstrukcija drvene kuće je lagana i samim time je gradnja montažnim načinom lakša što će Vam također uštedjeti vrijeme za izradu. U današnjem svijetu opće ekološke opasnosti nije loša ideja gradnja sa prirodi prihvatljivim materijalima. Montažne kuće, pravilno izgrađene štede energiju i imaju niske troškove održavanja.
montažne kuće
Gradnja montažne kuće ima još jednu veliku prednost - poznate cijene i rokove izrade, montažna kuća je već gotovi projekt kojem su svi dijelovi procesa izrade dobro poznati pa iz tog razloga nema odstupanja između planirane i konačne cijene izrade. Nekada su montažne kuće bile smatrane za loše rješenje gradnje vlastitog doma, neki od najčešćih prigovora bili su vezani uz kvalitetu materijala i postojanost takvog objekta. Iako se u gradnji daleko odmaklo od nekadašnjeg stava da su montažne kuće loše određeni broj ljudi i danas smatra montažne kuće manje vrijednim od kuća izgrađenih klasičnim načinima gradnje.

Većina proizvođača montažnih kuća danas daje takve garancije (nerijetko i na više od 50 godina) da su prigovori iz prošlosti dosita samo prigovori iz prošlosti. Današnja gradnja montažnih kuća barata sa modernim materijalima, konstrukcija montažne kuće se štiti svim mjerama od truljenja, požara. Izvrsno su termički i zvučno izoliranje. Na internetu su prisutni skoro svi domaći proizvođači i prodavatelji montažnih kuća, surafnjem njihovim stranicama lako ćete doći do cijene i rokova izrade, za pretragu koristite Google tražilicu ili web imenik Kupoprodaja montažne kuće
 
     
 

Drvene kuće

 
 
Danas u Hrvatskoj postoji nekoliko proizvođača drvenih kuća. Sve ih odlikuje prirodan izgled kombiniran sa izdržljivošću i kvalitetama moderne gradnje. Više je razloga za izradu drvene kuće, jedan od najbitnijih je tehnološki pomak u načinim gradnje, danas drvene kuće mogu biti trajne i udobne baš kao "klasične" kuće. drvena kuća

Koristi gradnje drvene kuće; - bolja izolacija, visokokvalitetni materijali, konkurentne cijene, veća mogućnost izbora, brže vrijeme gradnje i dizajn prilagođen Vašim željama. Drvene kuće se vraćaju, napuštene kao oblik gradnje sada se ponovo vraćaju, novim spoznajama o klasičnim materijalima gradnje i samoj gradnji. Neka od pitanja koja se često postavljaju prilikom gradnje drvenih kuća su: rok gradnje - rok gradnje drvene kuće ovisi od proizvođača do proizvođača, okvirno iznosi do par mjeseci.

Mogućnost samostalne izgradnje ? - drvenu kuću možete prema nacrtima i uputama proizvođača i sami izgraditi to ponajprije ovisi o Vašim građevinskim sposobnostima i znajima ali bolje je da drvenu kuću radi tim koji ih je izgradio već nekoliko, no želite li dodatno uštedjeti možete i sami izgraditi svoj drveni dom iz elemenata koje kupite kroz proizvođača.

Koliko se može uštedjeti na izgradnji ? - ušteda iznosi i više od 25% od cijene klasične gradnje, ovis o više čimbenika, hoćete li neke radove odraditi sami (priprema zemljišta, betoniranje postolja), radi li vikend kuću ili kuću za stanovanje.

O čemu trebate razmisliti prije gradnje drvene kuće ? Za početak je najbolje razmisliti o točnoj količini novaca sa kojom raspolažete, prilično je neugodno na sredini gradnje ostati bez sredstava za nastavak, šteta je višestruka, planirajte samo ono što si možete priuštiti. Kako je gradnja drvene kuće najlakše prilagodljiva željama naručitelja, zamislite svoju kuću iz snova te je pokušajte zajedno sa graditeljima izvesti za početak kao nacrt na papiru.

Nacrtajte i izračunajte točnu cijenu koštanja svih detalja Vaše kuće. Dokumenti potrebni za izradu drvene kuće razlikuju se od dokumenata potrebnih za izradu klasičnom gradnjom, no prije početka bilo kakvih radova riješite papirologiju.