|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
madraci
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Izbor zavjesa, kakve zavjese izabrati ?

Kada biramo zavjese i zastore pred nama je veliki izbor između različitih proizvoda koje možemo birati. Neki zavjese smatraju samo zavjesama i ne daju im neku veliku pažnju. No ukoliko im pristupite sa odgovarajućom pozornošću zavjese mogu biti važan dio uređenja vašeg interijera. Svakako pronađite dovoljno vremena i pregledajte više dućana sa zavjesama.

Za početak se trebate pitati što više volite ? Tradicionalan dizajn ili naginjete modernom uređenju doma. Boje su također važne, možete izabrati jake boje ili nježnije nijanse. Nakon što dođete do tih odgovara uzmite u ruke knjige, brošure ili pretražujte internet kako bi došli do što bolje predodžbe kakve zavjese zapravo želite imati u svom domu.

Prilično bitan element kod svake zavjese je materijal od kojeg je izrađena. Pažljivo izabrana tkanina poboljšati će ukupni dojam uređenja Vašeg doma. U kuhinjama je bolje imati lagane, prozračne zavjese jer želite imati više svjetla. U prostrorijama za odmor, poput dnevne sobe, bolje će ići teže tkanine koje će Vam osigurati dovoljno hlada ali i privatnosti.

Također i sam namještaj utječe na vrstu tkanina, nije baš zgodno pored masivnog namještaja staviti neke vesele tanke zavjese, pokušajte biti u skladu.

Ukoliko prostorija u kojoj želite postaviti zavjese služi i za dnevne i za noćne aktivnosti, možete pomiješati dva stila, pa čak ako želite možete imati i dvostruke zavjese. Jedne laganije ćete navući preko dana kako bi Vam u prostoriju stizalo dovoljno svjetla, a deblje teže zavjese navući ćete tokom noći.


Dvostruke zavjese su odlične i za vremenska razdoblja kada su dani dovoljno topli ali Vam je po noći potrebna dodatna toplinska izolacija.

Ako ste više okrenuti tradicionalnom dizajnu izaberite klasične zavjese, no i one mogu izgledati moderno posebice ako vise sa stropa bez vidljivih držača. Volite li moderno onda ćete odabrati kratke zavjese odgovarajućeg uzorka.

Naravno, koji god stil zavjesa izabrali ne zaboravite da se radi o Vašem domu i samo Vi odlučujete što je lijepo a što ne.

Slobodno dajte mašti na volju i kombinirajte različite stilove zavjesa, spojite moderno uređene sobe sa klasičnim zavjesama i obrnuto. Jednom kada Vam izabrana kombinacija dosadi, promijenite je.

 
 

Sobe - uređenje, opremanje, savjeti - sadržaj

spavaće sobe dječje sobe dnevne sobe
uređenje spavaće sobe I dio namještaj za dječje sobe odabir kauča za dnevnu sobu
uređenje spavaće sobe II dio posteljina, krevetnina za dječje sobe razmještaj namještaja u dnevnoj sobi
moderna ili tradicionalna spavaća ? odabir namještaja za dječju sobu rasvjeta osvjetljenje u dnevnoj sobi
kombirnirani i ruralni stil spavaće sobe odabir kreveta za dječju sobu lampe za dnevne sobe
rasvjeta u spavaćoj sobi dječje sobe - izbor zastora zastori, sjenila u dnevnoj sobi
drveni namještaj za spavaće sobe bojanje, krečenje dječje sobe stolić za kavu
radne sobe boje u dječjoj sobi fotelje za dnevnu sobu
uređenje radne sobe vrste kinderbeta namještaj za radne sobe
rasvjeta i instalacije u radnoj sobi stolovi u radnoj sobi krečenje zidova
termo izolacijske zavjese izbor sobnih zavjesa krečenje stropova
 

 
sobe spavaće namještaj drveni namještaj dnevne dječje radne uređenje radne namještaj za dječje uređenje dječje krečenje dječje radni stol namještaj za spavaće bojenje dječje moderne spavaće krevet za dječju sobu odabir kauča zastori u dnevnoj sobi uređenje spavaće rasvjeta u dnevnoj kinderbeti zastori u dječjoj namještaj za radnu stolić za kavu tradicionalne spavaće raspored namještaja u dnevnoj uređenje sobne lampe rasvjeta u radnoj krečenje zidova krečenje stropova izbor zavjesa termo izolacijske zavjese