|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Krečenje stropova, plafona

Ponekad je kada želimo osvježiti izgled sobe potrebno okrečiti samo jedan njezin dio. Različite površine za krečenje traže različite pristupe. Strop je suprotno uvjerenjima jedna od lakših površina za krečenje. Ovo posebno vrijedi za stropove koji nisu ugroženi vlažnim mrljama i nisu napravljeni od neravnih dekorativnih površina.

Najčešće stropove krečimo bijelom bojom, to je naravno doličan izbor. No razmislite malo o nijansi bijele boje koju koristite. Postoji više nijansi koje možete kupiti, od snježno bijele do plavkastih tonova. Budite sigurni da se izabrana nijansa boja slaže sa ostalim bojama u prostoriji.

Ako imate niske stropove okrečite ih za nijansu svjetlijom bojom od ostatka prostorije, ukoliko imate visoke stropove upotrijebite tamniju nijansu. Bijela boja naravno nije jedina boja kojom možete okrečiti svoje stropove. ukoliko imate dovoljno veliku sobu zanimljive arhitekture možete se poigrati i sa drugim bojama. Ukoliko pogodite dobar kontrast soba će dobiti dinamičan izgled.

Iako je krečenje stropova prilično jednostavan zadatak trebate se dobro pripremiti za njega. Zidove trebate zaštititi od viška boje koji bi mogao pasti na njih tokom krečenja. Neobično je važno da sa zidova uklonite sve slike, fotografije i zavjese ako ih imate. Namještaj, posebice onaj teži možete nagurati na sredinu sobe i prekriti ga zaštitnom folijom.

Krečenje zidova i stropa u isto vrijeme je lakše, no ako su različitih boja trebate biti na dodatnom oprezu. Ukoliko ih krečite u isto vrijeme svakako prvo okrečite strop i krenite prema dolje. Sve objekte koji se nalaze na stropu poput lustera, ventilatora dobro zaštitite ako ih ne možete privremeno skinuti.


Za početak "izvucite krajeve" i ostale čudne površine. Za izvlačenje koristite mali valjak ili kist. Ako radite na ovaj način biti ćete puno prije gotovi. Ako koristite zaštitnu papirnatu traku za zidove pripazite da je dobro prilijepite jer Vam se višak boje može lako uvući po nju. Ovo je posebice važno ako Vam zidovi i strop nisu u istoj nijansi.

Ka krečenje stropa preporuča se valjak sa dovoljno dugim nastavkom, koji će posao obaviti puno lakše od velikog kista.

Odjednom krečite manje površine stropa, uzmite si određenu površinu i prelazite je u obliku slova W. Druga korisna tehnika je krečenje prvo po okomici i kasniji prelazak po vodoravnoj liniji.
Cijeli bi strop trebali okrečiti u samo dvije ruke. Ukoliko imate veliki strop koji krečite tada nećete trebati čekati dok se boja osuši, no ako radite na manjoj površini svakako napravite pauzu dok se boj ne osuši dovoljno, tek tada ćete moći vidjeti na kojim dijelovima niste dovoljno pazili.

 
 

Sobe - uređenje, opremanje, savjeti - sadržaj

spavaće sobe dječje sobe dnevne sobe
uređenje spavaće sobe I dio namještaj za dječje sobe odabir kauča za dnevnu sobu
uređenje spavaće sobe II dio posteljina, krevetnina za dječje sobe razmještaj namještaja u dnevnoj sobi
moderna ili tradicionalna spavaća ? odabir namještaja za dječju sobu rasvjeta osvjetljenje u dnevnoj sobi
kombirnirani i ruralni stil spavaće sobe odabir kreveta za dječju sobu lampe za dnevne sobe
rasvjeta u spavaćoj sobi dječje sobe - izbor zastora zastori, sjenila u dnevnoj sobi
drveni namještaj za spavaće sobe bojanje, krečenje dječje sobe stolić za kavu
radne sobe boje u dječjoj sobi fotelje za dnevnu sobu
uređenje radne sobe vrste kinderbeta namještaj za radne sobe
rasvjeta i instalacije u radnoj sobi stolovi u radnoj sobi krečenje zidova
termo izolacijske zavjese izbor sobnih zavjesa krečenje stropova
 

 
sobe spavaće namještaj drveni namještaj dnevne dječje radne uređenje radne namještaj za dječje uređenje dječje krečenje dječje radni stol namještaj za spavaće bojenje dječje moderne spavaće krevet za dječju sobu odabir kauča zastori u dnevnoj sobi uređenje spavaće rasvjeta u dnevnoj kinderbeti zastori u dječjoj namještaj za radnu stolić za kavu tradicionalne spavaće raspored namještaja u dnevnoj uređenje sobne lampe rasvjeta u radnoj krečenje zidova krečenje stropova izbor zavjesa termo izolacijske zavjese