|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
madraci
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Krečenje - savjeti i osnovne pogreške

Krečenje zidova je daleko lakše nego krečenje stropova, zidovi su lakše dostupni i sve što trebate učiniti je ukloniti namještaj i prekriti pod zaštitnom folijom. Iako je krečenje zidova prilično jednostavan zadatak i u njemu je lako pogriješiti. Donosimo nekoliko osnovnih pogrešaka koje ljudi čine dok se prime krečenja zidova.

Nedostatak ili nedovoljna priprema (Ne uspijete li se pripremiti, pripremate se ne uspjeti). To se odnosi na popunjavanje pukotina u zidovima prije krečenja. Priprema nekog posla često iznosi i do 80% potrebnog vremena za neki zadatak. Držite se ovog pravila i Vaše će krečenje sigurno proći bez potrebe za naknadnim popravcima.

Postavljanje previše boje na zidove, uobičajena je početnička greška. Ponekad svježe okrečeni zid izgleda kao da se po njemu dijete nabacivalo sa bojom dok ste vi bili na pauzi. Ukoliko Vam se to desi trebati ćete uložiti sate rada da dovedete zid u prvobitno stanje, strugati ćete boju, ponovo gletati zidove a sve to iz razloga što niste u početku bili dovoljno pažljivi. Kada krečite sve što niste uspjeli dobro prekriti sa prvom rukom boje popravite sa drugom rukom, više od dvije ruke dovesti će Vas u situaciju koju želite izbjeći.

Svakako svoju boju za krečenje dobro promiješajte (vode dodajte po uputama proizvođača) i procijedite. Naravno da smatrate kako novu boju iz dućana ne treba procijediti, no svejedno to učinite. Uzmite staru najlonsku čarapu od punice ili žene i fino procijedite boju. Samo ćete tako biti sigurni da u njoj nema onečišćenja koja ako se jednom nanesu na zid ugrožavaju Vaše dotadašnje napore. Razmazana fleka koja se proteže po zidu u smjeru krečenja nešto je što želite izbjeći, odvojite malo dodatnog vremena i procijedite boju.

Svakako nabavite kvalitetni valjak i nastavak za produživanje. Ako imate izbora, ne koristite sintetičke ili spužvaste valjke. Njihov je osnovni problem što ne mogu na sebe primiti dovoljno boje. Ono što trebate kupiti su valjci sa prirodnim vunenim vlaknima. U početku je na njih teško nanijeti boju no kada u tome uspijete samo krečenje postaje zadovoljstvo. Naravno krečite dugačkim potezima od vrha ka dnu zida, ne ponavljajte po istoj površini (već zapamtite to mjesto za drugu ruku) i Vaš će zid izgledati svježe.

Krečenje je nekima užasno dosadna obaveza u kojoj je lako izgubiti puno vremena, no budete li se pridržavali ovih nekoliko savjeta ostati će Vam vremena i za omiljeno špricanje bojom i natjeravanje ukućana sa valjkom u ruci :) Uostalom ako Vam krečenje nije zabavno onda ga nemojte niti samostalno raditi, rađe angažirajte stručnjake, često puta to ispadne povoljnije nego da si morate kupovati novu odjeću jer ste za krečenje zabravili obući staru, ili kupovati novi kauč jer stari niste dobro zaštitili folijom.

Same folije za zaštitu s danas prilično povojne, kvalitetni valjci nisu istina toliko povoljni ali su i dalje puno jeftiniji od stručnjaka. Naravno jednom kada sami uspješno okrečite svoje zidove biti ćete i pomalo ponosni na sebe, što je odlična nagrada za uložen trud.

Dodatno si možete pomoći ako kupite i male valjke za krečenje nedostupnih mjesta poput rubova, površina iza radijatora i sl. Sve to danas je prilično dostupno u većini većih trgovačkih centara.

 
 

Sobe - uređenje, opremanje, savjeti - sadržaj

spavaće sobe dječje sobe dnevne sobe
uređenje spavaće sobe I dio namještaj za dječje sobe odabir kauča za dnevnu sobu
uređenje spavaće sobe II dio posteljina, krevetnina za dječje sobe razmještaj namještaja u dnevnoj sobi
moderna ili tradicionalna spavaća ? odabir namještaja za dječju sobu rasvjeta osvjetljenje u dnevnoj sobi
kombirnirani i ruralni stil spavaće sobe odabir kreveta za dječju sobu lampe za dnevne sobe
rasvjeta u spavaćoj sobi dječje sobe - izbor zastora zastori, sjenila u dnevnoj sobi
drveni namještaj za spavaće sobe bojanje, krečenje dječje sobe stolić za kavu
radne sobe boje u dječjoj sobi fotelje za dnevnu sobu
uređenje radne sobe vrste kinderbeta namještaj za radne sobe
rasvjeta i instalacije u radnoj sobi stolovi u radnoj sobi krečenje zidova
termo izolacijske zavjese izbor sobnih zavjesa krečenje stropova
 

 
sobe spavaće namještaj drveni namještaj dnevne dječje radne uređenje radne namještaj za dječje uređenje dječje krečenje dječje radni stol namještaj za spavaće bojenje dječje moderne spavaće krevet za dječju sobu odabir kauča zastori u dnevnoj sobi uređenje spavaće rasvjeta u dnevnoj kinderbeti zastori u dječjoj namještaj za radnu stolić za kavu tradicionalne spavaće raspored namještaja u dnevnoj uređenje sobne lampe rasvjeta u radnoj krečenje zidova krečenje stropova izbor zavjesa termo izolacijske zavjese