|
|
| | | | |  

 
 
  danas je
 
 
 
 Rubrike
Novosti
Savjeti za uređenje nekretnine
Kupaonice savjeti za uređenje
Kuhinje opremanje, uređenje
Sobe, spavaće, dječje, dnevne
Gradnja materijali i savjeti
Solarna energija
Alarmi video nadzor
Različite vrste nekretnina
Bankarski krediti za nekretnine
Tvrtke za gradnju nekretnina
Zakonski propisi
Stanovi Velika gorica
MBI članci
Marketing i oglašavanje
 

Add to Google

 
madraci
parket Galeković
Parketi Galeković
  Trenutak
 

Solarni sustavi za proizvodnju električne energije.Sustav za pretvaranje sunčevog zračenja izravno u električnu energiju naziva se solarni električni sistem.

U srcu takvog solarnog sustava koji se naziva još i fotoelektrični sustav nalaze se solarne čelije koje su povezane tako da tvore solarne ploče (module) ili solarna polja.

Veličina i konfiguracija sustava ovisi o njegovoj namjeni. Moduli i polja solarnih ćelija mogu se koristiti za punjenje baterija, pokretanje motora ili za pokretanje bilo kojeg broja električnih trošila.

Sa primjerenim pretvaračima solarni sustavi mogu proizvoditi izmjeničnu struju kompatibilnu sa svim komercijalnim električnim aparatima.


Ovakav solarni sistem može biti samostalan ili spojen na električnu mrežu.

Među komponentama solarnog sustava za proizvodnju električne energije mogu se naći inverteri istosmjerne i izmjenične struje, baterijski spremnici, kontroler sustava i baterija, pomoćni izvori energije, a ponekad čak i posebni električni uređaji.

Uz to često u ovakvim sistemima nalazimo i poseban hardware za ujednačavanje sustava, sustave za zaštitu od previsokog napona, i uređaje za isključivanje sustava i druga oprema za upravljanje električnom strujom.


 
 

Solarna energija, kolektori, sustavi

solarni kolektori ravni pločasti solarni kolektori cijevno vakuumski solarni kolektori
solarni sustavi    
 

 
solarni kolektori ravni pločasti kolektori solarni paneli cijevno vakumski kolektori fotoelektrični solarni sustavi solarna energija